Іспанські медики попередили про опасність звареного рису
Зварений рис, що зберігався в умовах кімнатної температури навіть нетривалий час, може таїти опасність для організму, стверджують іспанські медики. За їх словами, його зерна містять спори бактерії Bacilius cereus, які перебувають у сплячому стані та пробуджуються від контакту з водою.
Процес готування не знищує їх повністю, тому у звареному рисі ці мікроорганізми продовжують залишатися активними та виділяти токсичні речовини. Вживання такого рису може стати причиною відруєння, що супроводжується характерними ознаками – нудотою, порушенням стільця.
“Ніхто не прибирає приготований рис одразу в холодильник, і доки він остигає при кімнатній температурі, бактерії продовжують розмножуватися”, – попередили іспанські фахівці.
Експерти констатують, що небезпечні мікроби бояться холоду, тому зварений рис необхідно якнайшвидше прибирати у холодильник. Але і там продукт не повинен зберігатись більше одного-двох днів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!