Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5

Іспанський експерт розповів про небезпеку приготування яєць

Головна / unsorted / Іспанський експерт розповів про небезпеку приготування яєць

0 / 5. 0

Приготування страв з яєць пов’язане з певними опасностями, розповів технолог з Іспанії Маріо Санчес. Одна з найсерйозніших яєчних загроз – це гостра кишкова інфекція – сальмонельоз, нагадавши експерт.

Іспанський технолог зазначив, що зараження сальмонельозом найчастіше пов’язане саме з вживанням яєць: продукт може «нагородити» організм відповідними бактеріями. За словами експерта присутні в яйцях небезпечні мікроорганізми здатні викликати найсильніші ураження у людей віком від 65 років, у дітей віком до 5 років, також при ослабленій імунній системі.

“Патогени в яйці усуваються тільки якщо готувати його за температури вище 75 градусів”, – розповів Маріо Санчес.

Ще одна опасность – тріснута шкаралупа. Експерт закликав ніколи не готувати з потрісканих, битих яєць. Яєчню чи омлет потрібно готувати виключно з щойно розбитих, підкресливши він.

Санчес заявив, що при приготуванні страв з яєць необхідно постійно мити руки, крім того – чистити поверхні, з якими вони стикалися. Іспанський експерт пояснив, що контакт з яйцем може залишити на шкірі стільки ж бактерій, скільки сирі м’ясо або рибою, в цьому таїться чергова опасність продукту.

Проте фахівець констатує, що яйця перед приготуванням краще не мити, особливо заздалегідь. Подібним чином можна зруйнувати природну захисну плівку на них, розповівши він. Для очищення можна скористатися сухою кистью.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!