Їжа для розуму: названі продукти, які покращують роботу мозку
Вчені з’ясували, що вживання риби людиною найкраще впливає на роботу мозку. Дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург також назвав інші продукти, які потрібно їсти, щоб мозкові клітини передчасно не постаріли.
“У рибі багато омега-3-поліненасичених жирних кислот, які необхідні для побудови мембран нервних клітин. Краще морська жирна риба на зразок скумбрії та лосося”, – сказавши експерт.
На іншому місці за користю Гінзбург назвав яйця та яєчні жовтки. У них багато фосфоліпідів, потрібних для побудови клітинних мембран. На третє місце дієтолог поставив пофарбовані овочі на зразок моркви, тыкви, перцю, томатів. Вони містять бетакаротин та каротиноїди, що володіють вираженою антиоксидантною дією.
Далі, на думку фахівця, слідують апельсини та інші цитрусові, бо вони містять кверцитин це сильне протизапальне речовина. Воно захищає судини та клітини головного мозку від пошкодження. На п’ятому місці опинилися приправи. Добре впливають на мозок такі спеції як імбір, чеснок, перець. Вони захищають клітини мозку від передчасного старіння.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!