Канадські вчені назвали картопля корисною для здоров’я м’язів

Головна / unsorted / Канадські вчені назвали картопля корисною для здоров’я м’язів

У новому дослідженні, проведеному канадськими вченими, йдеться про здатність відомого всім овочу (картоплі) збільшувати швидкість утворення м’язового білка на рівні зі звичайним протеїном.

“Білок, виділений з картопля має високу якість і допомагає розвивати і підтримувати м’язову масу”, – заявили дослідники з Університету МакМайстер (Канада). Вчені нагадують, що більшість захворювань і смертей пов’язані з неправильним харчуванням людини. Дуже часто ми вживаємо в їжу продукти низького якості, які, до того ж, мають високу калорійність.

Прихильники здорового харчування, які надають перевагу рослинним продуктам, неодмінно краще піклуються про здоров’я свого організму. Але слід пам’ятати, що не всі продукти можуть забезпечити організм достатньою кількістю білка та зв’язаних з ним амінокислот. До того ж рослинні білки перетравлюються набагато важче людським організмом, ніж білки тваринного походження. Однак, пам’ятаючи про вред їжі тваринного походження, багато людей переходити на рослинні дієти.

Одержання з картопля білок, за даними канадських учених, може стати відмінною альтернативою білків тваринного походження. За словами аспіранта кафедри кінезіології Сарі Оікаві: “Незважаючи на не дуже великий вміст білка в картоплях, його недолік можна заповнити кількістю даного овощу. включаючи і землю”.

Здатність картопляного білка посилювати синтез м’язової маси підтверджена експериментальним шляхом. У дослідженні одній групі добровольців було запропоновано вживати звичайний протеїн, а другий — страви з картопля у подвійному обсязі. Саме серед учасників з другої групи було відзначено збільшення м’язів.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!