Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Капуста брокколі ефективно бореться з раком печінки
Хрестоцвіті овочі відомі своєю користю для здоров’я. З даних попередніх досліджень стає ясно, що вони мають захисні властивості проти розвитку раку грудей, простати та товстої кишки. Нове дослідження додає до цього списку і рак печінки.
Сучасний режим харчування багатьох людей складається з насичених жирів і доданого цукру, саме ці складові багатьох страв зберігаються в печінці і перетворюються на жирові відкладення. Такий режим харчування, а також наявність надмірної кількості жирів, призводить до безалкогольної жирової дистрофії печінки. Це захворювання може становити ризик цирозу та раку печінки.
Хоча жирова дистрофія печінки, як правило, не пов’язана з певними ознаками та симптомами, іноді можна спостерігати втому, біль у верхній правій частині живота та втрату ваги.
Дослідження було проведено вченими з Університету Іллінойсу у США. Під час попередніх досліджень та ж група вчених виявила, що сульфорафан у складі брокколі засвоюється найбільшою мірою, якщо броколі нарізати або злегка готують на пару. Саме сульфорафан має протиракові властивості.
Броколі, поряд з кольрабі та брюссельською капустою є представниками сімейства Хрестоцвітних, а дані попередніх досліджень показали, що ці овочі зупиняють накопичення жиру в печінці, тим самим захищають її від розвитку безалкогольної жирової дистрофії печінки.
Під час лабораторних досліджень вчені виявили, що додавання брокколі до раціону харчування призводить до зменшення раку.
Дослідники виявили, що вживання броколі знижує поглинання жиру в печінці, що збільшує утворення ліпідів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!