Кардіолог розповів про найкращу вечерю для людей, які перенесли інсульт

Головна / unsorted / Кардіолог розповів про найкращу вечерю для людей, які перенесли інсульт

До інсультів призводять хвороби серця та судин, що провокують крововилив у мозок.

Після основного лікування у поліклініці виникає питання, а як скласти раціон для тих, хто пережив інсульт, щоби криза не повторилася.

Відповідь на цей питання дав кардіолог, який повідомив, що найкращий ужин для таких людей — це суші та ролі.

Головний інгредієнт японської кухні — рис, який містить у собі складні вуглеводи, які перетравлюватимуться протягом ночі.

Лосось, угору, авокадо, огірок, сир Філадельфія та водорослі також не шкодять хворому — у них міститься багато омега-3 жирних кислот, витамину Е та йоду, що покращують циркуляцію крові та роботу серця, а також зміцнюють стінки сосудів.

А вісь від заправок до суші доведеться відмовитися. Соєвий, рибний, теріякі та унагі соуси містять багато солі та цукру, які шкодять ослабленому від інсульту організму. Пікантні соуси можна замінити горіховим, яким зазвичай поливають водорослі хіяші.

Щоб урізноманітнити меню можна вечеряти японською лапшою (удон, рамен, рисова, гречана та фунчоза) з додаванням грудки, бобових, спаржі та броколі.

Японська кухня різноманітна і її меню відмінно вписується в рекомендації щодо харчування людей, які перенесли інсульт. Для кращого ефекту варто робити суші самостійно – тоді в них точно не буде вредних продуктів, а сам процес приготування ролів допоможе хворому покращити моторику рук.

Відмова від солі знижує тиск, рослинні жири сприяють очищенню холестерину, а клітковина знижує рівень цукру і покращує роботу мозку.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!