Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Кардіологи назвали дуже шкідливий для серцево-судинної системи.
Кетчуп варто виключити з раціону раз і назавжди. Томатний, пікантний, з добавками і без – він приносить мільёни доларів виробникам, а від споживачів приносити лише проблеми зі здоров’ям, інформує sutura.org.ua
Кетчуп здається трохи сладким? Що ж, то не ілюзія. В одній баночці цукру більше, ніж у коробці печива з шоколадною крихтою. Якщо бути точніше, то столова ложка кетчупу містить приблизно 3,7 г цукру.
І кетчуп же залишається з вами надовго. Все, куди потрапила хоч крапля, моментально стає липким і трохи нудотним. Витирати пляму паперовими рушниками – порожні клопоти. Без ганчірки не обійтися.
Приблизно ті ж відносяться і до запаху кетчупу. Особливо, якщо йдеться про недорогі марки. Стійкий, томатний… Навіть надто томатний, віддає помідорами, що полежали на сонці. Залишити відкриту банку кетчупу в кухні означає заповнити кімнату запахом на кілька годин, мінімум.
Все це лише квіточки. Покупні соуси переповнені не найздоровішими добавками. Від підсилювачів смаку до барвників та консервантів. Звісно ж, на організм такі «наповнювачі» впливають негативно.
Не забуватимемо і про жири. Виробники люблять маркувати їх як «рослинна олія». Насправді 99 випадків зі 100 це пальмова олія, надзвичайно багата жирними кислотами. Лікарі вже давно довели: саме зловживання цієї олії призводить до серцево-судинних захворювань.
Ну і як бонус – набір лишньої ваги любителю кетчупу забезпечений і досить швидкий. Також пальмова олія з організму виводиться не повністю, ускладнюючи роботу шлунка. Картину довершує велика кількість цукру, вже згадана вище.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!