Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Каркаде нормалізує тиск і захищає печінку
Його готують із квіток суданської рози (hibiscus). Між іншим, за корисними властивостями він не відстає від інших чаїв, навіть перевершує своїх “коричневих” побратимів.
Володіючи Р-вітамінною активністю, каркаде зміцнює стінки кровеносних сосудів та покращує їх проникність, регулюючи таким чином кров’яний тиск та надаючи спазмолітичний вплив. Крім того, він діє як м’який сечогінний засіб, покращує вироблення жовчі та захищає печінку від несприятливих впливів. На відміну від деяких інших чаїв, каркаде не містить щавлевої кислоти, тому безпечний для ниркових хворих.
Однак щоб від каркаде була користь, треба брати чай з великими листками та насиченого розово-бордового кольору. Більшість людей заварюють як звичайний чай каркаде, що не зовсім правильно. Його треба варити, а не заварювати. Дві чайні ложки каркаде заливають склянкою води і кип’ятять протягом 3-5 хвилин. При цьому вода забарвлюється в яскраво-червоний колір і набуває характерного витонченого солодкувато-кислуватого смаку. У напій рекомендується додавати цукор. Більш того, розм’яклі у воді лепестки гібіскусу також не втрачають свого оригінального кисло-сладкого смаку, тому їх можна вживати в їжу як чудову витаминну добавку, яка, завдяки високому вмісту витамину С, захищає організм від вирусних інфекцій.
Холодний чай готується наступним чином – суцвіття гібіскусу кладуть у холодну воду, ємність ставлять на вогонь і доводять до кипіння, потім додають цукор. Подають напій дуже холодним або навіть із льодом.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!