Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Картопля допомагає знизити ризик гіпертонії

Картопля допомагає знизити ризик гіпертонії

Нове дослідження, що продемонструвало користь картоплі у запобіганні гіпертонії. Вчені порівняли, як калій, одержуваний з вареної, печеної картоплі, картоплі фрі та добавок впливає на кров’яний тиск.

Результати показали, що включення до дієти вареної та печеної картоплі найкраще знижують затримку натрію в організмі. Ефект був вищим, ніж від добавок. Систолічний тиск групи втручання знизився порівняно з контрольною, яка харчувалася за стандартною Західною дієтою, без включення картопля.

Вчені також виявили, що картопля фрі, найкалорійніший варіант приготування картоплі, не чинивши негативного впливу на кров’яний тиск або функцію кровеносних сосудів.

“Хоча значний акцент часто робиться на зниження споживання натрію при контролі тиску, це тільки половина справи”, – розповідає доктор Конні Уівер, голова дослідження. “Калій відіграє таку ж важливу роль, і, можливо, співвідношення калію до натрію є найважливішим у контексті дієти”.

Джерело medicalanswers.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!