Кава та зелений чай знижують ризик смерті у людей, які пережили інфаркт та інсульт
Регулярне вживання зеленого чаю чи кави корисне для зниження ризику смерті від вторинні захворювання у людей, які пережили сердечний напад чи інсульт – до такого висновку дійшли дослідники з Японії.
Зазвичай напої з кофеїном не вважаються корисними для людей, які мають проблеми із серцем. Але результати дослідження групи вчених з університету Осаки свідчать, що пацієнти, які пережили інсульт або інфаркт, можуть значно знизити ризик смерті, асоційованої з вторинними нападами, вживаючи зелений чай або кофе.
В рамках дослідження його автори проаналізували інформацію про здоров’я майже 46 000 чоловік віком від 40 до 79 років. 60% випробовуваних становили жінки.
Експерти розділили учасників на три групи: перенесли інсульт, перенесли серцеві напади, не переносили ні інфаркту, ні інсульту.
Уважно вивчивши звички людей щодо споживання зеленого чаю та кофе, вчені прийшли до висновку, що ці напої корисні для пацієнтів, які потерпіли від вищезгаданих сосудових патологій. Їхнє пиття збільшувало для людей, які перенесли інсульт чи сердечний напад, шанси на більш довгу життя.
“Люди, які вижили після інсульту, змогли знизити ризик смерті від різних ускладнень на 62%, якщо вони випивали сім чашок зеленого чаю на день. Будь-хто, хто пережив серцевий напад, зміг знизити ризик смерті приблизно на 22%, випиваючи чашку кофе на день, порівняно з суб’єктами, які не пили кофе регулярно”, – повідомив керівник проекту Хіроясу ІСО.
Також Вчені виявили, що учасники з третьої групи, у яких ніколи раніше не було серцевого нападу чи інсульту, могли знизити ризик смерті на 14%, якщо вони випивали більше однієї чашки кофе на тиждень.
Для справки: чашка зеленого чаю, що приймалася у розрахунок дослідниками, містила близько 100 мілілітрів рідини, чашка кави – 150 мілілітрів.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!