Для мільйонів людей міцніше кофе – ідеальний початок дня.

3-5 чашок на день може скоротити ризик розвитку хвороби Альцгеймера до 20%, сказали вчені.

Харчування може відігравати важливу роль у збереженні пам’яті та розумових навичок, особливо у фазі хвороби Альцгеймера.

Це йдеться у доповіді, опублікованій Інститутом наукової інформації з кавою.

Проте експерти кажуть, що достовірно вірити цьому не варто, адже жодних клінічних випробувань не проводилося.

Нова доповідь представляє нове дослідження, що пояснює, як дієта може впливати на розвиток хвороби.

Середземноморська дієта, що складається з риби, свіжих фруктів та овочів, оливкової олії та червоного вина, була пов’язана зі зниженням ризику розвитку хвороби Альцгеймера.

Дослідження показують, що сполуки, які називаються поліфенолі відповідають за цей захисний ефект; ці сполуки також найдені у великих кількостях у каві.

Інші дослідження, наведені в доповіді, доводять, що помірне регулярне споживання кофе пов’язане зі зменшенням ризику розвитку хвороби Альцгеймера.

Д-р Іва Холмерова сказала: «Висновки, представлені в цьому звіті, є дуже обнадійливими.

Кава дуже популярний напій, який любить мільйони людей у ​​всьому світі, і я рада знати, що помірне, регулярне споживання може мати позитивний вплив на хворобу Альцгеймера”.

“Кофеїн допомагає запобігти утворенню амілоїдних бляшок і зв’язок у головному мозку – це два ознаки хвороби Альцгеймера”, сказавши вона.

На додаток до цього, кофеїн та поліфенолі знижують запалення та зменшують зношення клітин головного мозку – особливо в гіпокампі та корі, області мозку, що бере участь у пам’яті.