Харчові продукти, які допоможуть покращити розумові здібності
Сучасній людині доводиться справлятися з постійними стресами і працювати з великими обсягами інформації. Виявляється, їжа має сприятливий вплив на розумову здатність.
Їмо корисну їжу — допомагаємо мозку нормально працювати
Для функціонування мозку необхідні поживні речовини. При регулярному вживанні деяких продуктів значно покращуються розумові здібності.
Журавліна
Цей природний антиоксидант очолює перелік корисних продуктів. Антиокислювачі, які присутні в ягоді, виводять вільні радикалі кислорода з організму, які руйнують клітини та прискорюють розвиток хвороб та старіння. Журавлинний морс сприяє поліпшенню пам’яті, оздоровлює весь організм, нормалізує роботу опорно-рухового апарату. Тому напої з клюкви корисні для студентів під час підготовки до сесія.
Чорниця
За корисними властивостями чорниця нітрохи не поступається журавлині. До того ж, ця лісова ягода сприяє посиленню гостроти зору, знімає втому очей. Свіжі ягоди та напій з чорниці корисні тим, хто займається дрібною моторикою, довго працює за комп’ютером.
Лимон
Додавши дольку лимону в чай, ви отримаєте цілющий напій, що зміцнює нервну систему, підвищує імунітет. Сік лимону сприяє активній роботі мозку. Частка лимона з цукром піднімає настрій. Покращує пам’ять, допомагає сконцентруватися. Вітамін С позитивно впливає на імунітет людини та її психічний стан.
Насіння, горіхи
У горіхах і насінні містяться кислоти омега-3 і 6, витамин Е, фолієва кислота, витамини групи В. Такий склад речовин необхідний для мозку, покращення мислення, пам’яті, засвоєння інформації. Крім того, комбінація вітамінів є природним антидепресантом. У горіхах міститься тіамін і магній, які покращують живлення клітин головного мозку та пам’ять. У ядрах миндалю багато фосфору, необхідного для зміцнення органів зору та активізації розумових процесів.
Зелені овочі
Регулярне вживання шпинату та листкової капусти допомагає посилити мислення та пам’ять. У цих продуктах багато фолієвої кислоти, вітамінів В6, В12, які підтримують нормальну роботу мозку.
Риба жирних сортів
Ідеться про лососеві, скумбрії, сардині, оселедці. Ці сорти багаті жирними кислотами, які необхідні для підтримання нормальної роботи головного мозку та нервної системи.
Для нормальної роботи мозку необхідно пити чисту воду у достатній кількості (близько 8 склянок).
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!