Як виявилося, різноманітність кольорів у вашому раціоні найкраще для вашого загального стану здоров’я та благополуччя. Деякі з найбільш барвистих та яскравих продуктів насправді містять найбільше поживних речовин. Різнобарвні фрукти та овочі містять фітонутрієнти, які надають їм яскравих відтінків. Ці фітонутрієнти також пов’язані з певними питательними речовинами та користю для здоров’я, інформує sutura.org.ua

Ось чому так важливо вживати продукти, які бувають різних кольорів. Вживання в їжу різноманітних барвистих фруктів та овочів може збільшити загальне споживання клітковини, антиоксидантів, вітамінів та мінералів, які можуть принести користь різним аспектам вашого здоров’я.

Через це експерти рекомендують їсти не менше двох-трьох фруктів і овочів різного кольору з шкірним прийомом їжі і не менше одного-двох з шкірним перекушуванням.

Переваги вживання барвистої тарілки

Вживання темно-червоних продуктів, таких як гранати, може зменшити запалення та знизити кров’яний тиск і рівень холестерину. Це тому, що гранати повні антиоксидантів, які можуть допомогти запобігти поширенню вільних радикалів, що переносять хвороби.

Дослідження показали, що вживання лише однієї чашки гранатового соку може допомогти знизити ризик розвитку високого холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ).

Також важливо вживати темну листову зелень, таку як капуста. Як виявилося, капуста багата білком, альфа-ліноленовою кислотою, омега-3 жирними кислотами та витаминами А, С і К. Ці поживні речовини можуть сприяти здоров’ю кісток та очей, імунітету та травленню.

Крім того, яскраві помаранчові та жовті продукти, такі як тыква, є відмінним джерелом витаминів А і C, а також фолієвої кислоти, калію та витаминів В6 і К. Ці тыкви не тільки низькокалорійні, але і корисні.

У будь-якому випадку не варто обмежуватися одним кольором сезонних фруктів та овочів. Чим різноманітнішим буде ваш раціон, тим краще для вашого здоров’я.