Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Коли чай перестає бути максимально корисним, розповіли дієтологи.
Один із видів чаю, який широко відомий усім, відрізняється цілим набором корисних властивостей. За словами фахівців, регулярне вживання цього напою здатне комплексно зміцнити організм, проте в тому випадку, якщо не допускати поширеної помилки.
Лікарі-дієтологи повідомили про переваги популярного напою.
Чим корисний зелений чай?
- “Зелений чай багатий на поліфеноли, які є антиоксидантами. Вони борються зі вільними радикалами і запобігають хронічним захворюванням”, – каже лікар Ліза Янг.
- “Антиоксиданти, що містяться у зеленому чаї, можуть мати протиракові властивості”, – додає експерт Цзінань Банна.
- Поряд з його сильними антиоксидантними властивостями, зелений чай також може допомогти досягти цілей зниження весу. На це вказують результати дослідження, опублікованого у канадському журналі фармацевтів.
- За даними журналу Nutrition Journal, було також доведено, що зелений чай покращує рівень холестерину, що призводить до зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
- Інше дослідження, проведене Базельським університетом у Швейцарії, також показало, що зелений чай може допомогти мозку та когнітивним функціям.
Коли чай перестає бути корисним?
Деякі люблять додавати вершки та сахар у чай, щоб приборкати тягу до сладкого, кажуть фахівці. Однак, попереджають вони, якщо додавати в чай занадто багато цукру і робити це регулярно, напій швидко перетворюється з корисного на шкідливий.
“Якщо ви все ще відчуваєте, що вам потрібно щось солодке, підсолодіть чай маленькою ложкою агаві чи меду”, – радить дієтолог Емі Гудсон.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!