Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5

Коли чай перестає бути максимально корисним, розповіли дієтологи.

Головна / unsorted / Коли чай перестає бути максимально корисним, розповіли дієтологи.

0 / 5. 0

Один із видів чаю, який широко відомий усім, відрізняється цілим набором корисних властивостей. За словами фахівців, регулярне вживання цього напою здатне комплексно зміцнити організм, проте в тому випадку, якщо не допускати поширеної помилки.

Лікарі-дієтологи повідомили про переваги популярного напою.

Чим корисний зелений чай?

  • “Зелений чай багатий на поліфеноли, які є антиоксидантами. Вони борються зі вільними радикалами і запобігають хронічним захворюванням”, – каже лікар Ліза Янг.
  • “Антиоксиданти, що містяться у зеленому чаї, можуть мати протиракові властивості”, – додає експерт Цзінань Банна.
  • Поряд з його сильними антиоксидантними властивостями, зелений чай також може допомогти досягти цілей зниження весу. На це вказують результати дослідження, опублікованого у канадському журналі фармацевтів.
  • За даними журналу Nutrition Journal, було також доведено, що зелений чай покращує рівень холестерину, що призводить до зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Інше дослідження, проведене Базельським університетом у Швейцарії, також показало, що зелений чай може допомогти мозку та когнітивним функціям.

Коли чай перестає бути корисним?

Деякі люблять додавати вершки та сахар у чай, щоб приборкати тягу до сладкого, кажуть фахівці. Однак, попереджають вони, якщо додавати в чай ​​занадто багато цукру і робити це регулярно, напій швидко перетворюється з корисного на шкідливий.

“Якщо ви все ще відчуваєте, що вам потрібно щось солодке, підсолодіть чай маленькою ложкою агаві чи меду”, – радить дієтолог Емі Гудсон.

Джерело storinka.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!