У самий розпалі сезону винограду, коли мало хто повертається додому з роботи без ароматного пакету з виноградом, ми вирішили опублікувати матеріал, важливий для здоров’я шкірного.

Ми публікуємо думки лікарів про те, кому не можна їсти виноград, при всій його великій користі. Ні для кого не секрет, що у винограді містяться речовини, які замедлюють старіння шкіри та організму в цілому. Виноград також корисний, якщо у людини астма, герпес, хвороби серця та сосудів, сечокам’яна хвороба, проблеми із зором. Але все ж таки є обмеження в споживанні, як і в будь-якому іншому продукті, інформує sutura.org.ua

Кому не можна їсти виноград: шкода винограду

Виноград не варто вживати людям із цукровим діабетом та проблемами із лишньою вагою

  • Виноград містить багато цукру та калорій. У 100 г продукту – близько 70 калорій.

Людям, що страждають на виразкову хворобу желудка, цироз печінки, коліт і діарею, краще не їсти виноград

  • У ньому є речовини, що збільшують проблему.

Медики не радять їсти виноград вагітним, тим хто вигодовує дитину, а також дітям до 2 років.

  • Виноград може спровокувати алергію, колики та здуття живота.

Виноград не можна поєднувати з алкоголем, газованими напоями, жирною їжею, шоколадом, молоком, кисломолочними продуктами, щоб не викликати розлад шлунково-кишкового тракту.

Будьте здорові!