Вживання зелених і сирих продуктів, в яких міститься витамин K, може викликати загострення захворювань шлунково-кишкового тракту. Аллергія на ці продукти може навіть призвести до смерті, розповідають дієтологи та ендокринологи, інформує sutura.org.ua

При цьому, продукти, що мають зелену пігментацію, на зразок петрушки, цибулі та шпинату рекомендовані до вживання майже всім через високий вміст аскорбінової кислоти та витаминів групи A, B, K.

“Харчові волокна, що містяться в цих продуктах, замедлюють всмоктування рідин, холестерину та вуглеводів організмом. Тому ці продукти і вважаються дієтичними”.

До групи тих, кому зелень протипоказана, належать алергіки: для них вживання петрушки, кропу чи зеленої цибулі може стати останнім. Не варто вживати ці продукти тим, у кого є харчова непереносність. Хороша новина для цієї категорії людей полягає у тому, що непереносність проходить приблизно за пів року. Після цього продукти знову можна повертати до раціону. Негативні наслідки вживання зелені у вигляді нападів також очікують тих, у кого є гастрит, язва шлунка, панкреатит, сечокам’яна хвороба.

Вагітним жінкам також варто мінімізувати вживання зелені, оскільки вона провокує підвищене збудження плоду. Як альтернативу лікарі рекомендують піддавати зелень термічній обробці, щоб знешкодити продукти і при цьому отримати всі необхідні витамини і корисні речовини.