Соки можуть бути джерелом не тільки гарного настрою, але й корисних речовин, які необхідні всім нам у будь-яку годину року, передає sutura.org.ua

Звичайно, за вмістом витаминів та інших корисних речовин альтернативи свіжим фруктам та овочам немає. Однак необхідно пам’ятати, що, як тільки фрукт чи овоч зірваний, кількість корисних речовин, що в ньому містяться, починає швидко падати. І, чим довше цей фрукт зберігається на складах і прилавках магазинів, тим менше користі він нам принесе. Ще швидше окислювальні процеси протікають у свіжовичавлених соках: буквально через півгодини зберігається в холодильнику свіжовичавлений сік, хоча і залишається смачним, але, на жаль, стає менш корисним.

Яблучко в упаковці

Інша справа соки в упаковці — вся технологія їх створення спрямована на збереження корисних речовин та вітамінів протягом тривалої години. Так що й через кілька місяців перебування у герметичному пакеті в яблучному соку, наприклад, вітамінів буде значно більше, ніж у яблуці того ж віку.

Піднімає настрій

Смачний і поживний томатний сік багатий на потужний антиоксидант — лікопіном, що сприяють зниженню ризику розвитку багатьох серцево-судинних захворювань. Набір корисних речовин (вітамін С, фітонциди, калій, органічні кислоти) томатного соку, стимулює роботу мозку, знижує стомлюваність, зберігає зор гострим, а імунітет міцніший. А ще сік червоної ягоди гарантовано піднімає настрій, сприяючи виробленню в організмі “гормону щастя” – серотоніну.

Очищає від токсинів

Сливовий сік багатий антиоксидантами, пектинами та органічними кислотами, містить витамини А і С. Список корисних речовин доповнює калій, який покращує роботу серцево-судинної системи. Сік сливи покращить обмін речовин, знімає набряки, нормалізує роботу нервної системи, допоможе перемогти безсоння та ефективно зняти втому. Крім того, загальновідомо, що сливовий сік надає благотворний вплив на процес травлення та засвоєння їжі.