Корисні продукти, які зазвичай залишаються в тіні

Головна / unsorted / Корисні продукти, які зазвичай залишаються в тіні

Багато корисних продуктів не мають “гучної” репутації і незаслужено залишаються в тіні, хоча їхня присутність у раціоні зміцнює здоров’я і до того ж необтяжлива для сімейного бюджету.

Фахівцями в галузі харчування були названі корисні продукти, які зазвичай залишаються в тіні: до їх переліку входять сочевиця, сардині, томатна паста, курячі лапки та інші.

Сочевиця. Відрізняючись скромним розміром, вона може похвалитися великим потенціалом користі – великою кількістю харчових волокон, заліза, витаминів групи B. Завдяки такому комплексу скорочується ризик хвороб серця, мозку, покращуються травлення та обмін речовин.

Сардіна. Вона готова до вживання прямо з банки, є чудовим варіантом допоміжної страви. Корисна своїм вмістом білка, омега-3 жирних кислот, витаминів B12 і D: включення цієї риби в раціон покращує показники здоров’я, особливо функцій сосудів, серця.

Морська капуста. Часто залишається в тіні, хоча за наявними даними її присутність у щоденному раціоні ефективно допомагає нормалізувати тиск, знижує ризик серцевих нападів, зміцнює стінки сосудів та зменшує концентрацію холестерину в крові.
Також її вживання підвищує чутливість до інсуліну, що покращує захист від розвитку діабету. Інша корисна властивість продукту – високий вміст лігнанів, речовин з антиоксидантною дією, здатних блокувати хімічні сполуки, що викликають рак.

Курячі лапки. Дослідження, яке проводилося в Японії, показало: продукт відрізняється підвищеною концентрацією білка, дію якого можна порівняти з ефектом препаратів для гіпертоніків. При схильності до підвищення тиску фахівці рекомендують вживати бульйон із курячих лапок 4 рази на тиждень, не додаючи в нього сіль. Колаген, що міститься в них, підвищує активність суглобів, сприяє відновленню хрящової тканини, покращує стан шкіри. Також у субпродукті міститься дуже багато витамину В4, який відповідає за активний метаболізм, здорові функції кишечника, печінки.

Перлівка (ячмінь). За рахунок великої кількості клітковини, що очищає травний тракт від шкідливих відкладень, нормалізує стілець, корисна як засіб від запорів. Ще її вживання сприяє омолодженню шкіри: цьому допомагають вітамін Е і білок. Інший компонент перловки, провітамін А, зміцнює імунну систему організму: він підвищує захисну функцію слизових оболонок, захищає дихальні шляхи від проникнення чужорідних хвороботворних бактерій.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!