Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Корисні трав’яні чаї
Його використовували для лікування та профілактики багатьох захворювань, зміцнення здоров’я та підвищення життєвого тонусу. До того ж, на відміну від багатьох ліків синтетичного походження, трав’яний чай – абсолютно натуральний продукт із приємним смаком та ароматом, передає sutura.org.ua
Чорна смородина. Плоди чорної смородини багаті янтарною та лимонною кислотою, а також мікроелементами та витамином С. Чай, заварений на листках та плодах, корисний для печінки та нірок, а також допомагає пережити застуду.
Ромашка. Список захворювань, при яких рекомендується пити ромашковий чай, є величезним. Серед них – проблеми з шлунком, спазми в кишечнику, підвищена кислотність, безсоння, нервозність. Але головна властивість ромашки – протизапальна.
Роза. Її лепестки містять каротин, витамини групи В, витамини К і С. Насолоджуючись цим божественним напоєм, ти поможеш організму справитися з бронхітом, фарингітом, застудою, неврозами та стресами.
Лимонник. У післяопераційний період при депресіях рекомендується чай з лимонника. Він також корисний для підтримки чоловічих сил і при гіпертонії.
Бергамот. Чай з бергамота допомагає зняти нервне напруження та втому. Крім заспокійливого дії, має ще й омолоджуючу, тонізує шкіру, звужує пори та сприяє зникненню пігментних плям.
М’ята. Ця трава надає бодьорості всьому організму, знижує артеріальний тиск, стимулює роботу сердечної м’язи, знімає головний біль і напругу.
Запам’ятай: трав’яний чай із лікувальним ефектом потрібно застосовувати лише за рекомендацією лікаря за 20-30 хв до їди. У домашніх умовах лікувальний чай зазвичай готують з однієї, двох і більше трав, суворо виконуючи зазначену в рецепті вагове кількість трав та технологію приготування. Якщо в рецепті не вказано технології приготування лікувального чаю, то його готують наступним чином: прописану дозу подрібненої суміші рослин висипають у гарячий емальований посуд, заливають кип’яченою водою кімнатної температури і ставлять на водяну баню (слабко киплячу воду).
Настої готують у водяній бані 15 хвилин, відвари – 30 хв. Потім знімають та настоюють (відвари 10-15 хв, настої 45-50 хв). Після цього лікувальний чай зливають, решту рослин віджимають і всю рідину проціджують через марлю. У готовий лікувальний чай обов’язково треба долити воду до початкового об’єму.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!