Користь і шкода перцю чилі для здоров’я людини

Головна / unsorted / Користь і шкода перцю чилі для здоров’я людини

Цей пекучий продукт дає нашому організму багато корисного, але у нього є й побічні ефекти. Важливо мати повну інформацію з цього приводу.

Знеболювання

До складу перцю чилі входитиме капсаїцин — основний біоактивний біологічний компонент, який зв’язується з больовими рецепторами. Одне дослідження показало, що 3 г перцю чилі, вживані людиною щодня, зменшують симптоми печії у людей із кислотним рефлюксом.

Втрата ваги

Деякі дослідження припускають, що капсаїцин здатний зменшувати апетит і прискорювати спалювання жиру. Тому він ефективний під час схуднення.

Відчуття печіння

Тепер поговоримо про мінуси. У великих кількостях перці чилі викликають сильний біль, запалення, набряки та почервоніння.

Біль у животі та діарея

У деяких людей вживання чилі викликає біль у животі, відчуття печіння у кишківника, спазми та хворобливу діарею.

Ризик раку

Ряд досліджень показував, що перець чилі може зменшити ризик раку, інші приходили до протилежного висновку. Вживання перцю пов’язане з підвищенням ризику розвитку опухолей, особливо січового міхура та шлунку. В Індії чилі також вважають фактором ризику злоякісних новоутворень порожнини рота та горла.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!