Користь і шкода перцю чилі для здоров’я людини
Цей пекучий продукт дає нашому організму багато корисного, але у нього є й побічні ефекти. Важливо мати повну інформацію з цього приводу.
Знеболювання
До складу перцю чилі входитиме капсаїцин — основний біоактивний біологічний компонент, який зв’язується з больовими рецепторами. Одне дослідження показало, що 3 г перцю чилі, вживані людиною щодня, зменшують симптоми печії у людей із кислотним рефлюксом.
Втрата ваги
Деякі дослідження припускають, що капсаїцин здатний зменшувати апетит і прискорювати спалювання жиру. Тому він ефективний під час схуднення.
Відчуття печіння
Тепер поговоримо про мінуси. У великих кількостях перці чилі викликають сильний біль, запалення, набряки та почервоніння.
Біль у животі та діарея
У деяких людей вживання чилі викликає біль у животі, відчуття печіння у кишківника, спазми та хворобливу діарею.
Ризик раку
Ряд досліджень показував, що перець чилі може зменшити ризик раку, інші приходили до протилежного висновку. Вживання перцю пов’язане з підвищенням ризику розвитку опухолей, особливо січового міхура та шлунку. В Індії чилі також вважають фактором ризику злоякісних новоутворень порожнини рота та горла.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!