Лікар-дієтолог з Іспанії розповів, чи може молоко підвищити ризик раку
Айтор Санчес, лікар-дієтолог з Іспанії, розповівши наскільки справедливо молоку приписується здатність підвищувати ризик розвитку раку.
Лікар повідомив про це, коли відповідав на запитання від читачів. Автор одного з них попросивши прояснити проблему: йому була відома інформація про те, що молочний білок казеїн здатний підвищити ризик захворювання на рак.
Медик заявив, що молочні продукти – це не лише казеїн. Тому робити висновок про їх корисність або шкоду, виходячи тільки з властивостей цього білка, неправильно. Ефекти молока не належать виключно до цього білка, підкресливши Санчес.
Лікар з Іспанії звернув увагу на те, що наукові дані про зв’язок між питтям молока та підвищеним ризиком раку досить суперечливі. Деякі дійсно відносять молочні продукти до ряду таких, що сприяють процесам розростання ракових клітин.
“Можна зробити висновок, що продукти на основі молока пов’язані з невеликим збільшенням ризику розвитку деяких видів онкології, особливо раку простати”, – розповів дієтолог.
Він додав, що багато досліджень не підтверджують суттєвого впливу молочної їжі на лікування та профілактику раку. Сам Санчес вважає, що молоко у раціон дорослих людей слід мінімізувати.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!