Лікар розповів, чому не варто додавати мед у чай

Головна / unsorted / Лікар розповів, чому не варто додавати мед у чай

У Стародавньому Єгипті мед був настільки популярний, що його навіть пропонували богам. Він має протизапальні, антибактеріальні, антисептичні та загоювальні властивості, які протягом багатьох століть спасали людей.

Вплив меду на організм обумовлено багатьма факторами. Зокрема, розмноженню бактерий перешкоджає його низький рівень pH. У ньому міститься високий рівень цукру (80%), який поглинає частинки води, життєво важливі для бактерій.

Однак, щоб зберегти його корисні властивості, не варто додавати його до гарячого чаю або настійу.

Мед дуже чутливий до окислення та нагрівання: чим вища температура, тим сильніше розкладаються ферменти. «При температурі вище 42°C вся життєдіяльність руйнується, це стосується як людського тіла, так і корисних речовин», – заявив Le Figaro доктор Альберт Беккер. Якщо розбавити мед гарячою водою, рівень його pH зміниться, що вплине на його антисептичні властивості.

При цьому гарячі напитки та мед, які вживають окремо, дуже ефективні у боротьбі із застудою. Напій при температурі від 37°C до 38°C посилити розширення судин у порожнині рота, що забезпечує велику поверхню обміну.

Завдяки цьому відбувається краще всмоктування активних інгредієнтів, що містяться у меді.

Джерело lady.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!