Його вживання сприяє більш активному виведенню з організму токсичних компонентів, чиє накопичення призводить до розвитку опухолей, інформує sutura.org.ua

Мармелад насправді набагато корисніший, ніж передбачалося раніше. За словами медиків, вживання мармеладу та «споріднених» йому джему та конфітюру оздоровлює організм, – за умови, що цими ласощами не зловживають.

Дослідниками була проведена серія експериментів, які показали, що вживання мармеладних виробів позитивно впливає на стан органів шлунково-кишкового тракту, покращує роботу шлунка.

Але головний цілющий ефект від поїдання мармеладу в тому, що це допомагає організму звільнитися від шкідливих речовин, що проникають із зовнішньої середовища та з їжею. Цей продукт ефективно активізує виведення важких металів, побічних продуктів метаболізму, анаболіків, жовчних кислот, токсичних компонентів та холестерину, повідомили фахівці.

«Користа мармеладу для здоров’я організму порівнянна з користю шоколаду. Шоколад, мабуть, займає перше місце серед усіх сладостей за популярністю, і перевершує мармелад у тому, що є сильним антидепресантом. Але мармелад має іншу перевагу – його калорійність набагато нижча, ніж у шоколаду, тому він набагато безпечніший для фігури», – сказали, зокрема, лікарі.