Кориця нейтралізує негативні наслідки дієти з високим вмістом жирів.

Про це свідчать результати досліджень, озвучених на конференції Американської асоціації серця, хвороби серця, повідомляє sutura.org.ua

Вчені провели дослідження на щурах. Піддослідні тварини протягом 12 тижнів живилися жирними продуктами. Деяким гризунам давали добавки із корицею, а іншим – ні. Дослідження виявили, що кориця замедлювала процес накопичення жиру та знижувала ризик розвитку хвороб серця.

Щури, які вживали добавки з корицею, важили менше і мали менше жиру на животі. Крім того, рівні цукру, інсуліну та жирів у крові у них були нижчі, ніж у тих, хто не отримував добавки з корицею. Також в організмі цих тварин виявилося більше антиоксидантів та протизапальних молекул.

Згідно з даними попередніх досліджень, кориця покращує здатність до навчання. Ще вона захищає мозок від деменції та хвороби Паркінсона. Крім того, дослідники з Університету Аризони з’ясували, що коричний альдегід (з’єднання, додають корицю специфічний аромат і смак) може впоратися з колоректальним раком.