Лікар Альберт Салас-Уєтос з Університету Ровіра та Віргілі в Іспанії оприлюднив результати дослідження про вплив регулярного споживання горіхів на якість і кількість сперми у чоловіків, інформує sutura.org.ua

У дослідженні, яке тривало 14 тижнів, взяли участь 119 здорових та фертильних чоловіків у віку від 18 до 35 років.

Деяким учасникам було запропоновано додати 60 грамів суміші з мигдалю, фундуку та волоських горіхів до свого раціону, тоді як іншим просили продовжувати харчуватися як завжди.

Дослідники виявили, що у тих, хто споживав горіхи, кількість сперми збільшилася на 16%, життєздатність сперматозоїдів – на 4%, а їх рухливість – на 6%. Вчені також виявили значне падіння фрагментації ДНК сперми, яка пов’язана з безпліддям.