Одна з трьох молочних кислот, які містяться у більшості твердих сортів сиру, знижує ризик серцевого нападу та інсульту, інформує sutura.org.ua

Користь сиру для організму

Сир містить майже стільки ж білка, скільки і жиру, який організм використовує для регенерації клітин. У ньому багато кальцію, витаминів D і B12 (бере участь в утворенні еритроцитів та стабілізації нервних функцій).

У сирі багато корисних бактерій. Будучи ферментованим продуктом, він сприятливо впливає на мікробіоту кишечника, що може сприяти покращенню обміну речовин.

Крім того, вчені заявили, що вживання сирів може зменшувати процес старіння організму і збільшувати середню тривалість життя.

Шкода твердого сиру для здоров’я

Найгіршим компонентом сиру є сіль, яка порушує роботу нірок, адже сіль затримує рідину в організмі та провокує набряки. Щоб з силою не переборщити, потрібно на добу їсти тільки кусочок сиру в 20-30 грамів.

Але пам’ятайте – підроблений сир ніколи не має нічого спільного з натуральними інгредієнтами – замість молока в його виробництві використовується пальмова олія.

Крім того, якщо корову стимулювали стероїдами чи антибіотиками – вони автоматично потрапляють у молоко. А це порушує роботу ендокринної системи та гормонів.