Лікарі назвали п’ять наслідків частого вживання меду
Мед прийнято вважати натуральним замінником цукру. При цьому ще й багатим на різні корисні елементи. Проте експерти попередили любителів цих сладостей про деякі побічні ефекти продукту.
Є щонайменше п’ять наслідків частого вживання цього продукту.
- По-перше, мед може викликати стрибок рівня цукру у крові. Хімічна структура цукру та меду схожа, і обробляються ці речовини приблизно однаково: або відправляються на вироблення енергії або на зберігання у вигляді жиру.
- По-друге, мед покращує травлення. Він має антибактеріальний ефект, особливо якщо не пройшов обробку. Тому корисний тим, хто страждає від проблем із травленням. Його можна їсти і для профілактики таких.
- По-третє, мед скорочує ризик розвитку певних видів раку. Він знижує рівень апоптозу, загибелі клітин, у тому числі у грудях та товстій кишці.
- По-четверте, мед може боротися із запаленням. Хронічний запальний процес загрожує проблемами із серцем, діабетом, може викликати рак та сердечний напад. Профілактикою стану вживання невеликої кількості меду. Завдяки натуральним антиоксидантам кількість уражених клітин знижується.
- У п’ятих мед допомагає боротися із застудою. Він послаблює симптоми респіраторних інфекційних захворювань.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!