Міжнародна група стоматологів оприлюднила список овочів, що містять агресивні кислоти. Такі продукти викликають захворювання ясен та карієс, передає sutura.org.ua

Стоматологи з різних країн Європи провели дослідження, щоб дізнатися, які овочі та фрукти негативно впливають на здоров’я ротової порожнини людини. Дантисти з’ясували, що деякі з цих продуктів містять особливі компоненти, які вступають у реакцію з кислотами у роті. Такі речовини стоматологи назвали «агресивними», оскільки потім вони викликають захворювання ясен і карієс.

До списку овочів з «агресивними кислотами» увійшли спаржа, болгарський перець, майже всі види патисону та кабачків, у тому числі цукіні, а також щавель.

Стоматологи рекомендують після вживання даних овочів щоразу чистити зуби або ретельно полоскати ротову порожнину.