Лікарі назвали продукти та соуси, з якими не можна поєднувати варені яйця

Головна / unsorted / Лікарі назвали продукти та соуси, з якими не можна поєднувати варені яйця

До складу яєць входять життєво важливі амінокислоти, які підтримують обмін речовин та зміцнюють імунітет. Також вони містять лецитин – жироподібне речовину, що захищає печінку та позитивно впливає на метаболізм. Ще в яйцях є витамин D, необхідний для здоров’я кісток, а також кальцій і фосфор, які разом із витамином D роблять зуби міцнішими. Однак легким рухом руки цю користь можна зруйнувати. Про це розповіли гастроентерологи.

На день рекомендується вживати не більше 1-2 яєць. Якщо у людини підвищений холестерин, то варто обмежитися лише яєчними білками. А жовтки, які якраз і містять цю речовину, краще не використовувати у їжу.

Найбільш дієтичні страви — яйця некруто та пашот (зварені без шкаралупи у ледь киплячій воді). Смажені яйця – дуже калорійна страва, особливо якщо готувати яєчню на салі чи олії. Щоб знизити калорійність, краще використовувати пряжене масло або кокосове масло.

Яйця краще не поєднувати з сиром, шинкою чи м’ясом — такі страви дуже смачні, тому є ризик переїдання. Також не варто додавати майонез та інші висококалорійні соуси (цезар, сирний, медово-гірчичний, тартар), радять лікарі.

Як доповнення до яєць підійдуть зелень та некрохмалисті овочі — капуста, сладкий перець, огірок, сельдерей, шпинат. Варені яйця можна зберігати у холодильнику протягом 3-7 днів. При цьому температура не повинна перевищувати +4 °C. Якщо вони вже очищені від скорлупи, то краще з’їсти їх того ж дня. А якщо вони залишилися на столі, то вжити їх потрібно протягом двох годин (за температури +30 °C цей термін взагалі скорочується до однієї години).

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!