Гарячий шоколад – один із найсмачніших напоїв. Одним із його компонентів є, звичайно ж, шоколад. Такий напій підходить для вживання як у ранковий час, тобто на завтрак, а також і протягом дня.

Про це пише sutura.org.ua

Гарячий шоколад дуже корисний для всього організму.

1. Згідно з дослідженням, проведеним в університеті Корнелла, гарячий шоколад містить у два рази більше антиоксидантів, ніж червоне вино, утричі більше, ніж зелений чай, та у п’ять разів більше, ніж чорний.

2. Вчені вважають, що чим вища температура гарячого шоколаду, тим більше антиоксидантів отримує організм.

3. Гарячий шоколад містить речовини, що використовуються для лікування внутрішніх крововиливів, альбумінурії (наявність альбуміну в січі свідчить про захворювання нірок) та діабету.

4. Хоча звичайний плитковий шоколад також багатий на антиоксиданти, його користь для здоров’я, може бути нівельована через наявність насичених жирів. Гарячий шоколад, як правило, містить набагато менше жиру на порцію порівняно з 8 г жиру в стандартній шоколадці.

5. Флавоноїди, що входять до складу гарячого шоколаду, підвищують рівень оксиду азоту в організмі. Завдяки цьому покращується кровообіг, знижується артеріальний тиск і налагоджується робота серця.

6. Флавоноїди у гарячому шоколаді також допомагають запобігти утворенню тромбів.

7. За даними американської Асоціації сприяння розвитку науки, гарячий шоколад збільшує приплив крові та кислорода до мозку. А оскільки слабоумство часто спричинене недостатнім припливом крові в мозок, дослідники вважають, що цю хворобу можна лікувати гарячим шоколадом.