Солодощі можуть бути не тільки “забороненим насолодою”, але і приносити користь здоров’ю, зокрема, сердечно-судинної системи. Вчені запевняють, що помірне споживання шоколаду (не більше трьох плиток на місяць) скорочує ризик серцево-судинних захворювань на 13%, інформує sutura.org.ua

Природні фенольні сполуки, флавоноїди, що містяться в шоколаді, покращують стан судин та зменшують запалення.

Але не варто ним зловживати, адже складові шоколаду, зокрема, сахар та жир, більше шкодять, ніж допомагають. У людей, які споживають шоколад щодня, ризик серцевих захворювань зростає на 17%.

“Я думаю, шоколад є важливим джерелом флавоноїдів, які зменшують запалення і збільшують “корисний” холестерин”, – зазначив провідний дослідник, доктор Чайякріт Кріттанавонг з Нью-Йорка.

На його думку, найбільш корисним є чорний шоколад, адже він містить більше флавоноїдів і менше цукру.