Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Лікарі пояснили, яких продуктів варто уникати алергікам
Люди, які мають алергію на пилку, також можуть відчувати алергічні реакції після вживання в їжу певних продуктів, інформує sutura.org.ua
“Людям з алергією на пилок важливо виключити з раціону їжу, яка реагує перехресно”, – заявили аллергологи.
Вони пояснили, що якщо алергію викликає квітнення дерев, то слід відмовитися від наступних продуктів:
- яблук;
- груш;
- злив;
- персиків та нектаринів;
- моркви;
- селери;
- петрушки.
Алергологи зазначили, що “краще не вживати ці продукти протягом усього життя у сирому вигляді та у вигляді соків, особливо свіжовичавлених”.
Людям, для яких аллергеном є пилка злакових трав, вони порадили відмовитися від вживання в їжу меду, оскільки під час його виготовлення пчелами може використовуватися така пилка.
Ще одна категорія алергіків — це ті, хто реагує на пилку бур’янів. Лікарі пояснили, що таким алергікам слід відмовитися від насіння, соняшникової олії, динь і кавунів, меду, спецій.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!