Люди, які мають алергію на пилку, також можуть відчувати алергічні реакції після вживання в їжу певних продуктів, інформує sutura.org.ua

“Людям з алергією на пилок важливо виключити з раціону їжу, яка реагує перехресно”, – заявили аллергологи.

Вони пояснили, що якщо алергію викликає квітнення дерев, то слід відмовитися від наступних продуктів:

  • яблук;
  • груш;
  • злив;
  • персиків та нектаринів;
  • моркви;
  • селери;
  • петрушки.

Алергологи зазначили, що “краще не вживати ці продукти протягом усього життя у сирому вигляді та у вигляді соків, особливо свіжовичавлених”.

Людям, для яких аллергеном є пилка злакових трав, вони порадили відмовитися від вживання в їжу меду, оскільки під час його виготовлення пчелами може використовуватися така пилка.

Ще одна категорія алергіків — це ті, хто реагує на пилку бур’янів. Лікарі пояснили, що таким алергікам слід відмовитися від насіння, соняшникової олії, динь і кавунів, меду, спецій.