Лікарі попередили про ризик підвищення цукру в крові через білий рис

У раціоні багатьох людей рис є основним продуктом харчування. Набагато частіше вживається білий рис, а не коричневий, оскільки він довше зберігається та легше транспортується. Однак цей продукт менш питательний.

За інформацією Гарвардської медичної школи, білий рис здатний підвищити рівень цукру в крові і має такий самий ефект, як і столова ложка чистого цукру. Це зерно відноситься до продуктів високого ступеня переробки і при регулярному вживанні може збільшити ризик діабету, пише Insider.

Білий та коричневий рис – це не різні види зерна. Бурий колір йому надає лушпиння, або висівки, а білим продуктом стає після процесу обробки, коли видаляється оболочка. Саме вона містить більшість поживних речовин, які вказують медики.

Так, висівки рису містять кальцій, ненасичені жири, фосфор, витамини B1 і B3, білок та магній. Вони важливі для здоров’я зубів і костей, серцево-судинної та нервної систем, а також для зростання та нарощування м’язів. Фахівці попереджають, що разом із лушпинням із білого рису видаляються всі ці необхідні речовини.

Джерело medicalanswers.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!