Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Лікарі розкрили вісім корисних побічних ефектів кави
Багато хто вважає, що основна користь кофе полягає у її здатності заповнювати енергію. Однак цей напій має щонайменше ще вісім дивовижних побічних ефектів, як стверджує дієтолог, представник Академії харчування і дієтології штату Нью-Йорк Джонатан Вальдес.
Один з них пов’язаний з тим, що кофеїн, який міститься в каві, збільшує рівень адреналіну в крові, а також стимулює розщеплення жирів. Це робить жирні кислоти доступними як паливо для нашого організму. Тому кава особливо корисна для тих, хто тренується.
Також кава знижує ризик депресії та самогубства. Однак невідомо, пов’язано це саме з напоєм. Фахівці кажуть, що важко відрізнити переваги, приписувані каві, від користі міститься в ньому кофеїну
Є докази, що кава знижує ризик розвитку діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань, а також, можливо, раку товстої кишки. На думку лікарів, це пов’язано з наявністю у напої поліфенолів – широкого спектру хімічних речовин. Вони ще містяться у різних фруктах, овочах та чаї.
Від хвороб серця кава теж захистити. Справа в тому, що вона багата на антиоксиданти – природні рослинні сполуки, які, як було доведено, допомагають у профілактиці деяких хронічних захворювань. Наприклад, антиоксидант, який називається хлорогеновою кислотою, знижує рівень холестерину, тригліцеридів і цукру в крові. Щоб отримати максимальну користь від напою для серця, медики радять пити на день дві-п’ять чашок кави по 300 мл. При цьому лікарі попереджають, що нефільтрований кави (френч-прес та шоти еспресо) містить інгредієнт, який називається кафестолом. Він може підвищити рівень “поганого” холестерину, що, навпаки, збільшить ризик сердечних захворювань.
Обсерваційні дослідження також виявили зв’язок між регулярним споживанням кави та зниженням ризику розвитку хвороб Альцгеймера та Паркінсона. При обсмажуванні кавових зерен вони виробляють набір сполук, які називаються фенілінданами, які і захищають мозок від надмірного накопичення білків. Це ж, як вважається, відіграють ключову роль у зниженні функції мозку.
Кава зменшує жирові відкладення. Так, вживання чотирьох чашок напою, що бадьорити на день може знизити жирові відкладення приблизно на 4%. Це стало відомо у ході досліджень фахівців Гарвардської школи громадської охорони здоров’я.
Крім іншого цей напій зближує, оскільки саме чашка кави є самим нейтральним способом запросити людину провести годину разом. Причому неважливо, кличете ви друга, колегу чи коханця. За результатами одного з досліджень учасники, які недовго тримали в руках чашку гарячої кави, визнали, що людина, з якою вони спілкувалися, була теплішою, щедрішою і дбайливішою.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!