Лікарі розповіли, які продукти не слід вживати разом із алкоголем
Вже сам алкоголь здатний нашкодити здоров’ю. Але в поєднанні з певними продуктами він стає по-справжньому небезпечним, вражаючи печінку, підшлункову залозу та серце.
Фахівці не рекомендують заїдати спиртні напої солодками. До них відносяться не лише торти та шоколад, а й диня, виноград, арбуз. Заїдаючи алкогольні напитки цим набором продуктів, ми маємо всі шанси захворіти на панкреатит. Якщо у людини підвищений тиск, їй не можна вживати алкоголь у поєднанні з кавою та чаєм. У цьому випадку зростає опасность гіпертонічного кризу.
Всупереч загальній думці, закушувати змаженим жирним м’ясом теж не рекомендується. Від цього можуть виникнути проблеми з травленням. Змажене м’ясо краще замінити на варені чи рибу.
Також лікарі не радять використовувати в якості закуски гострі продукти, оскільки вони подразнюють стінки шлунку і алкоголь всмоктується швидше. Мариновані продукти, в тому числі огірки та квашена капуста, також не бажані.
Завершують список небажаних у поєднанні з алкоголем продуктів свіжі помідори: органічні кислоти, що містяться в них, можуть спровокувати розлад шлунку та метеоризм.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!