Лікарі розповіли про «корисні» продукти, які краще прибрати з кухні
Погоня за здоровим способом життя і правильним харчуванням може призвести до того, що у повсякденне меню потрапляють продукти, яких насправді краще уникнути. Виробники просувають їх як “здорові”, але лікарі та диетологи рекомендують обмежити їх вживання або повністю виключити з раціону.
Хлібці з повітряного рису багатьма вважаються одним із головних продуктів «Старої школи» дієтичного харчування. Експерти Eat This, Not That! пояснюють, що насправді подібні хлібці мають дуже високий глікемічний індекс 82 з 100. Вуглеводи з них дуже швидко засвоюються, що дає тимчасовий приплив енергії, але потім швидко повертається голод. Це може призвести до переїдання і потенційно небезпечно для людей зі схильністю до діабету.
Леа Кауфман, дієтологія з Нью-Йорка, звертає увагу на те, що готові соки набагато менш корисні в порівнянні з фруктами. “Якщо ви вживаєте сік з продуктів, ви лишаєте їх клітковини-одного з головних переваг вживання цільних фруктів та овочів. У підсумку виходить напій, що володіє такою концентрованою солодкістю, що в ньому може бути стільки ж цукру, скільки і в газованій воді”, – пояснює фахівчиня.
Гастроентеролог Ребекка Гросс вважає, що потрібно уникати будь-яких продуктів, що просуваються як “нежирні”. “Я б хотіла з’їсти меншу порцію їжі, природно багатої жирами або сахаром, ніж вживати штучні замінники. У більшості випадків натуральна їжа смачніша, приносить більше задоволення і не викликає шлунково-кишкових розладів, які можуть бути пов’язані з надмірно переробленими продуктами», – розповіла лікарка.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!