Лікарі розповіли про користь кисломолочних продуктів. У спеку організму потрібно менше калорій, але в раціоні обов’язково повинні бути свіжі овочі та фрукти, а також кисломолочні продукти. Про це повідомила лікарка Вікторія Савицька. У спекотну погоду серцево-судинна система працює на знос, бо, за словами фахівців, так важливо вчасно проводити профілактичні заходи, передає sutura.org.ua

«Зміцнення судин і серцевої системи неможливе без кардіонавантажень (тому вони так і називаються!). Особливо для людського «мотора» корисні піші прогулянки і біг підтюпцем. Відмінно зміцнюють судини водні процедури, у т. ч. звичайне плавання та контрастний душ» – каже лікар.

Вчені також зауважили, що при низькому вмісті в організмі витамина D ризик інфаркту та інсульту зростає на 62%.

Вироблення витамину D в організмі стимулюють сонячні лучі.

І тому помірні сонячні ванни показані всім без винятку – тільки не в розпад полуденної спеки і на сонці. Просто частіше буйте влітку на вулиці, – вранці до11, увечері після 4-х. «Добрати» цей витамин можна і з харчових продуктах – насамперед, це молоко та молочні продукти, жирні сорти риби.

«Молочні продукти, особливо кислі, взагалі показані в спекотну погоду – вони підтримують організм і забезпечують додатковими мікроелементами для злагодженої роботи всіх систем і органів», – каже лікар.