Лікарі в один голос: «Гранат їж із кісточками!»

Головна / unsorted / Лікарі в один голос: «Гранат їж із кісточками!»

Однак сам процес поїдання зрілих зерен зазвичай перетворюється на справжню епопею: хтось з’їдає гранат цілком і повністю, а хтось проводитиме нехитрі маніпуляції біля роті, випльовуючи шкірну кісточку.

Ось і наша редакція задалася питанням, чи можна їсти гранат із кісточками, не побоюючись за своє здоров’я?

Ми розповімо тобі, чому не варто випльовувати гранатові кісточки надалі! Стільки корисного — і у мусорного ведро?..

Пензлики граната можна їсти

Про корисні властивості граната ми говорили не раз, але ось про кісточки мовчали! Виявляється, гранатові кісточки — дієтичні вуглеводи, які являють собою клітковину, що не перетравлюється в харчовому тракті. Їжа, що містить таку клітковину, швидко проходить за травною системою людини, виводить токсині, шлаки та інші шкідливі продукти життєдіяльності.

Гранатові зерна складаються з витамину E, поліненасичених кислот та рослинних жирів, завдяки чому здатні покращувати гормональний баланс в організмі. Якщо вживати в їжу гранат з кісточками, вдасться знизити артеріальний тиск і позбутися від головного болю.

Вживання такого корисного продукту допомагає підвищити кількість гемоглобіну в крові, виключаючи ризик виникнення анемії.

Також гранатові кісточки корисні жінкам під час клімаксу та менструації. Сильній же підлозі варто вживати насіння, перетерте з сахаром, щоб підвищити чоловічу витривалість. Так роблять усі китайці!

Якщо надумавши є стиглі плоди гранату з кісточками, слід дотримуватися обережності. При поїданні гранатових кісточок їх необхідно обов’язково розжовувати! В іншому випадку вони просто не принесуть користі.

До того ж є думка, що цілі кісточки граната здатні затримуватися в апендиксі, провокуючи його запалення. Проте, якщо дотримуватися міри не переїдати, таких негативних наслідків можна уникнути на два рахунки.

Слід пам’ятати, що зерна граната можуть бути дуже твердими, бо жувати їх варто обережно, щоб не пошкодити зубну емаль.

Важливо! Через здатність знижувати артеріальний тиск, вживати гранат з кісточками не рекомендується під час вагітності, оскільки в цей період у жінок активно виробляється прогестерон, розширює судини та знижує кров’яний тиск.

Як бачиш, є гранат із кісточками чи без — справа не лише смаку, але й користі! Дотримуйся наших рекомендацій, і твій організм оцінить всі корисні властивості гранатових кісточок.

А якщо все ж таки волієш випльовувати кісточки, то не квапся викидати їх у смітник. Якщо посадити висушені зерна у ґрунт, то життєздатні насіння граната проросте протягом двох тижнів. Тільки уяви, власне гранатове деревце… Краса!

А як ти волієш вживати плоди гранату: з кісточками чи без? Неодмінно розкажи нам у коментарях, а статтею не забудь поділитися з друзями.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!