Лікарка розповіла про сховану шкоду картопля

Головна / unsorted / Лікарка розповіла про сховану шкоду картопля

Картопля для України давно стала традиційною стравою. Її можна швидко і легко приготувати, а рецептів із цим коренеплодом безліч. Крім того, картопля дуже ситна і має низку корисних властивостей. Однак для деяких цей продукт може бути шкідливим та навіть небезпечним, розповіла лікар-ендокринолог вищої кваліфікаційної категорії Едена Губкіна.

У ньому міститься калій і натрій, які потрібні для нормальної роботи клітин, а також витамини В6 і C, які беруть участь у імунних процесах.

При цьому картопля не рекомендується їсти людям із цукровим діабетом, ожирінням та гастритом з підвищеною кислотністю. У цих випадках не обов’язково повністю відмовлятися від картопля – досить обмежити його вживання у загальному сутковому раціоні до 10%, розповіла Губкіна в інтерв’ю «Аргументам та Фактам».

Також фахівчиня зазначила, що найбільш корисним є відварний картофель або приготування на пару. Попередньо слід очистити його від шкірки, тому що в ній накопичуються шкідливі речовини з ґрунту та повітря.

А ось від картоплі у фритюрі краще і зовсім відмовитися, адже вона містить багато жирів та токсичних речовин.

Для того, щоб звести до нуля ризик розвитку побічних ефектів від вживання картоплі, потрібно дотримуватись кількох правил. Наприклад, не варто готувати коренеплоди зеленого кольору, тому що в них міститься токсичне речовина соланін, що руйнує клітини.

Ще одне правило – уникнути занадто високої температури приготування. Також наскільки можна краще знати умови вирощування картоплі.

woman24.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!