Лікарка розповіла, з якими продуктами краще їсти кисломолочний сир
Кисломолочний сир містить велику кількість білків, мінералів, вітамінів та корисних жирів. Але його користь багато в чому залежатиме від того, з якими продуктами його поєднувати.
Як розповіла лікар-дієтолог, людям старше 50 років потрібно з’їдати 100-150 грам сиру на день і бажано вранці, бо він затримує рідину. Виняток становлять матері-годувальниці: їм, так само як і дітям, можна їсти сир увечері, бо він дає необхідний для зростання білок.
“Сир із зеленню – продукт з більшою харчовою цінністю, бо ще приєднуються хлорофіл, фолієва кислота, зелені та нові витамини”, – пояснила лікарка. “Поєднання з ягодою знову ж дає плюси для сиру, а якщо там перець чи сіль, буде лише зайва затримка рідини”, – додала вона.
Крім того, сир добре поєднується зі сметаною, яка покращує засвоєння жиророзчинних витаминів та кальцію.
А ось сладкий сир краще виключити. Спеціалістка пояснила, що в цьому випадку організм одержить лишні калорії та порушення вуглеводного обміну. “Всі солодкі маси – для льодових, зазвичай під добавками маскується занижена якість, а іноді і замінники молочного жиру”, – попередила лікар-дієтолог.
Також вона зазначила, що важливо вибирати натуральний кисломолочний сир. Перевірити це можна за допомогою краплі йоду. “Якщо крапелька посиніша, це означатиме, що сир фальсифікований”, – додала вона.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!