Скільки разів бачили, що трави допомагають практично від усього, і цього разу не виняток. Трави допоможуть вам у очищенні печінки та жовчного міхура. Є трави, які спрямовані лише на очищення печінки, є трави, які очищають тільки жовчний міхур, а є трави комплексного впливу. Які трави чи спосіб очищення вам вибрати, залежить від вашого стану організму, передає sutura.org.ua

Наприклад, збір та прийом таких трав як мучниця звичайна, спориш, кукурудзяні рильця, звіробій продірявлень. Збір ставлять на вогонь та кип’ятять. Потім приймають по двісті грамів за півгодини до їжі. Лікування триває місяць, після чого двадцятиденний перерва, в якій ви повинні пити замість чаю відвар з вівса. Розумно також до очищення печінки її якимось чином підготувати. Підготовка до очищення печінки проводиться за допомогою відстояної мінеральної води з додаванням до неї ксиліну, які необхідно випити.

Для очищення жовчного міхура дуже добре підійде звіробій продірявлений. Звіробій є відмінним профілактичним засобом. Його можна вживати як хворим, так і здоровим. Дуже добре буде заварювати його замість чаю та пити. Звіробій очистить ваш жовчний міхур, додасть вам тонус і зробить ваш імунітет сильнішим, не говорячи про те, скільки корисних витаминів у ньому знаходиться. Спосіб заварювання для очищення досить простий. Півтори ложки подрібненої трави на двісті г води.

Є ще досить непоганий спосіб очищення печінки травами за методом Ігнатенка. Цей спосіб підрозділяється на два етапи. На першому етапі ви заварюєте та випиваєте квіти календулі. Сорок грамів квіток на один літр кип’ятку. Пити приблизно за півгодини до їди. Інший етап очищення печінки відбувається за допомогою оливкової олії та соку лимона. І того, і іншого потрібно взяти у рівній кількості. Оливкова олія і сік лимона сприяють виділенню каміння. У перший день лікування не потрібно вечеряти, випити відвар на ніч. Наступного дня потрібно поголодувати. Для комплексного очищення як печінки, так і жовчного міхура підійде набір наступних трав: хвощ польовий, кукурудзяні рильця, спориш та квіти календулі у рівних частинах. Відвар приймати по сто г тричі на день після їжі.