Стали відомі нові цінні властивості твердих сирів, про які багато хто не знав, передає sutura.org.ua Справжні гурмані, які не уявляють своєї життя без твердого сиру, не звертають уваги на те, що цей продукт належить до категорії калорійних. І правильно роблять, бо як лікувальні властивості твердих сирів повністю перекривають єдиний недолік у вигляді високої калорійності. Дієтологи рекомендують вживати сир регулярно, але в обмеженій кількості, якщо вам важливо, щоб обсяг талії не збільшувався. Природно, їсти сир потрібно без усяких добавок у вигляді білого хліба чи здобної булки, чашки сладкого чаю та інших продуктів, які лише збільшують додають калорій. Найкраще поєднувати сирі з виноградом, грушами, свіжими овощами, гірчицею, натуральною несладкою кавою, ягодами та рибою.

Лікувальні властивості твердого сиру: Омолодження імунної системи. У твердих сирах містяться природні пробіотики, які взаємодіють з імунними клітинами і не дозволяють їм старіти заздалегідь.

Турбота про нервну систему. Більш того, твердий сир є одним із найкращих продуктів, які рятують людину від безсоння, а все тому, що в його складі є магній та інші корисні мікроелементи.

Захист від раку. Люди, які регулярно вживають тверді сири високої якості, рідше стикаються з онкологічними захворюваннями, оскільки цей продукт збагачений жирними кислотами, що перешкоджають виникненню ракових клітин в організмі та блокують їх зростання.

Підтримка зору та здоров’я очей. Не всім відомо, що у твердому сирі є витамин А, що сприяє поліпшенню зору та його збереження на довгі роки. Також, завдяки цьому витамину виявляється користь шкірі, вона стає еластичною і пружною, так що сир – це той продукт, який повинен бути в раціоні кожної жінки, яка хоче виглядати молодо незалежно від того, скільки їй років.

Відновлення організму. Тверді сири багаті на витамини і амінокислоти, які в буквальному сенсі слова піднімають людину на ноги і оздоровлюють його зсередини. Особливо сир рекомендують їсти людям, які перебувають у процесі одужання після перенесених захворювань, операцій і так далі.

Міцні кістки та суглоби. Регулярне вживання твердих сирів, в яких є достатня кількість білків та кальцію, сприяє зміцненню кісток та підтримці здоров’я суглобів.

Нормалізація травлення та прискорення обміну речовин. Тверді сири – це молочні продукти, в яких є корисні бактериї, що благотворно впливають на органи шлунково-кишкового тракту.

Цікавий факт: 200 г. твердого сиру міститься добова доза білків, необхідних для здоров’я. Так що тепер можна сміливо відмовлятися від м’яса і переходити на різноманітні тверді сири, принаймні, дефіцит будівельного матеріалу для організму – так називають білок, у вас не утворюється.