Жінки, які споживають у молодості у великій кількості червоне м’ясо (яловичину, наприклад), повинні знати: потім у них виросте ризик раку грудей. Треба сказати, про вред м’яса медики говорять не вперше. Але вони досі не можуть визначитися з тим, наскільки воно небезпечне.

В рамках останнього дослідження враховувалися дані 80 000 жінок 36-45 років, зібрані у 1991 році. Жінки розповідали, як виглядає їхній раціон. Виявилося, часті потреби м’яса підвищували ризик раку грудей майже на 22%. А від жінки, які відмовилися від м’яса та харчувалися бобовими, горіхами та птицею, мали загальний ризик, підвищений на 17%.

Фахівці закликають відмовитися чи хоча б скоротити обсяги споживання м’яса. Його цілком можна замінити нежирними білками, рослинними білками. Причому, харчуватися так слід усі життя. Раніше подібні експерименти проводилися тільки з жінками похилого віку. І вважалося, що висновки стосуються лише престарілих жінок. Тепер зрозуміло: м’ясо виробляє тривалий ефект на здоров’я.