Нераціональне харчування з високим вмістом кислот призводить до окислення організму і порушує нормальне функціонування внутрішніх органів. Щоб відновити оптимальний рівень pH, рекомендують час від часу додавати до свого раціону лужну воду, і ось чому…

Лужна вода

Не секрет, що для оптимальної роботи організму і достатнього його зволоження необхідно випивати не менше 2 л води на добу. Сучасний ритм життя, сидяча робота і безграмотне вживання їжі зрушує баланс нашого тіла у бік кислотності. Це тягне за собою проблеми з травленням, провокує хронічні захворювання, призводить до виснаження організму, збільшення ваги та безлічі інших недуг. Для підлужування тіла важливо пити правильну воду, а також додати у свій раціон продукти з високим вмістом лугу.

Користь від лужної води

  • Крім того, що така вода допомагає нормалізувати кислотно-лужний баланс організму, вона має низку важливих переваг для здоров’я людини.
  • Вживання лужної води є відмінною профілактикою захворювань травної системи.
  • Вона допомагає запобігти безлічі хронічних хвороб, у тому числі й онкологічні патології.
  • Лужна вода запобігає накопиченню вільних радикалів в організмі, тим самим рятуючи від токсинів.
  • Профілактичне вживання лужної води нормалізує pH крові та нормалізує процеси кровообігу.
  • Вода з високим вмістом лугу зволожує шкірну клітину організму, запобігаючи процес передчасного старіння.

Лужні води отримують шляхом складної фільтрації, і коштує така вода досить дорого. На щастя, існує кілька домашніх рецептів, за допомогою яких можна зробити корисну лужну воду вдома і практично без витрат.

Рецепт №1

Налий 1 л чистої води в ємність із кришкою. Туди ж додаємо 1 лимон, розрізаний на 8 частин та 1 ч. л. гімалайської солі. Плотно закрити кришкою та дати настоятися протягом 12 годин при кімнатній температурі. Випий 3 склянки такої води вранці перед завтраком.

Рецепт №2

Цей рецепт приготування лужної води ґрунтується на корисних властивостях харчової соди. Додай 1 ч. л. бікарбонату натрію у склянку води та віпій. Дуже корисно!

Рецепт №3

Цей спосіб приготування лужної води дуже простий. Він полягає в тому, що воду потрібно довести до кипіння, і потім швидко остудити,
налив у велику ємність холодної води і помістити туди посуд з майже кип’ятком. Таким чином ти підвищиш pH води з 7,2 до 8,4. Кип’ячену воду краще зберігати в закритому контейнері і вживати охолодженою.