Макадамія: що це таке і чому цей плід такий корисний для здоров’я
Макадамія — австралійський горіх, який цінується за високий вміст жирних кислот, вітамінів та широкий круг їх використання. Зовні макадамія схожа на зростаючий інжир, вона вкрита зеленою оболонкою, а форма нагадує конус. За рахунок свого зростання (стебло досягає близько 15 метрів завдовжки) рослину використовують у садівництві, для створення живоплотів та прикраси алей саду. Корисні властивості горіху використовують у їжі, косметології та навіть парфумерії.
Чому варто спробувати
Макадамія дозволяє позбутися лишніх таблеток та болю в суглобах. На місце цьому прийде гарне самопочуття і поступова звичка приділяти час своєму здоров’ю. Горіх гарний завдяки високому вмісту олій, жирів та вітамінів групи В, Е, і РР у плоді. Як можна використовувати в їжу?
Сахарозамінник
Аромат і смак горіху дозволяє позбутися цукру в приготуванні десертів і випічки, що значно знижує кількість порожніх вуглеводів.
Дієтичний перекус
Макадамію рекомендують дієтологи, як спосіб легкого перекушування навіть на суворій дієті. Збалансований вміст жирів в одній горсті горіха не зашкодить фігурі, але насичить до наступного приймання їжі.
Як макадамія використовується у косметології?
Альтернатива дорогим кремам
Після регулярного вживання макадамії шкіра стане чистішою та еластичнішою, а волосся стане міцнішим та блискучим. Горіх корисний у підлітковому віці (якщо не виявлено алергії) для нормалізації жирності та тону шкіри, зменшення прищів, акне.
Як плід рослини вплине на загальне самопочуття?
Полегшення болю від артриту
Якщо мучити дискомфорт у суглобах, то горіх допоможе поступово впоратися з болем, досить щодня з’їдати 10-15 г очищеного плоду.
Запобігання захворювань
Також можна використовувати як профілактику опухлинних, інфекційних та імунних захворювань, з’їдаючи по одній горсті макадамії на добу.
Плоди рослини протипоказані людям з гастритом та язвенними запаленнями шлунку. Перед використанням макадамії для лікування слід порадитися з лікарем, щоб виключити алергію та інші побічні дії на організм.
Макадамія — те, що варто обов’язково спробувати одного разу, її смак незвичайний, а аромат схожий на новинку від парфумерної компанії. У магазинах її можна зустріти в очищеному вигляді та в шкаралупі. Рекомендуємо купувати горіх у природній упаковці, бо плід буде зберігатися близько року, а у вакуумному пакеті придатний для їжі лише 3 місяці після очищення. Як визначити якість горіху? Колір шкаралупи рівномірно коричневий, ядра щільно тримаються всередині, запах не пліснявий чи гнилий, а сладкий.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!