Огіркам притаманні антиоксидантні протизапальні, протиракові властивості, інформує sutura.org.ua

“Як і інші продукти з високим вмістом антиоксидантів, огірки дозволяють організму нормально функціонувати. Антиоксидантні сполуки заважають утворенню вільних радикалів, запускаючи у клітинах процеси відновлення”.

Також завдяки вживанню огірків нормалізуються процеси травлення, здійснюється профілактика запорів. Причому в цьому плані малосольні або квашені огірки можуть бути кориснішими за свіжі. Такі овочі проходять ферментацію, внаслідок чого в них різко зростає кількість пробіотиків, вживання яких сприяє розвитку корисної бактериальної флори в кишечнику.

Чим ще корисні огірки. Їх шкірка забезпечує організм клітковиною, що допомагає травленню і бета-каротином, попередником витамину А, що покращує імунну функцію, якість зору та стан шкіри. Інший їхній корисний компонент — це витамин K, важливий для здоров’я кісток.