Незважаючи на те, що виноград часто піддається критиці через високий вміст цукру, він також вважається природним джерелом потужних антиоксидантів – поліфенолів, повідомляють новини України “sutura.org.ua. Ці речовини здатні замедлювати або запобігати розвитку багатьох видів раку.

Недавнє дослідження показало, що сполуки, що містяться у шкірці та насінні винограду, можуть ефективно боротися з раком товстої кишки. Це третій за поширеністю вид онкології у світі, який у середньому зустрічається у 5% чоловіків та 4% жінок.

«Комбінація ресвератролу та екстракту виноградних кісточок дуже ефективна при вбивстві ракових клітин товстої кишки», — заявив автор дослідження Джейрам Ванамала (Jairam Vanamala).

Експерти вважають, що їх відкриття здатне дати поштовх розвитку нового препарату для клінічного тестування. У разі успіху ці сполуки можуть бути використані при створенні ліків для профілактики раку товстої кишки та зниження ризику рецидиву захворювання у тих, хто її успішно переніс.

Результати дослідження опубліковані у журналі BMC Complementary & Alternative Medicine.