Про це заявили вчені з Університету Східної Англії. Антиоксиданти, які містяться в ягодах, відомі як антоціані (пігменти) суттєво знижують ризик захворювання серця. Ці антоціані покращують щільність артерій, знижуючи кров’яний тиск та зменшують запалення. Це підтвердили результати 25 досліджень, інформує sutura.org.ua

За словами вчених, 1-2 порції чорниці, малини чи полуниці протягом дня забезпечують організм достатньою кількістю антоціанів. А це знижує ризик смерті від серцевих захворювань на цілих 40%.

Що цікаво, антоціані більш відчутно впливають на молодий організм, ніж на людей старшого віку. Крім того, дослідження показали зв’язок між низьким споживанням фруктів та серцево-судинними захворюваннями.

Зокрема, незбалансована і скупа на мікроелементі дієта є основною причиною летальних випадків через хворобу серця у всьому світі.