Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Медики назвали найбільш корисний продукт для зміцнення кісток
Чому в день корисно з’їдати 30 г твердого сиру? Тому що в ньому міститься велика кількість необхідних людині речовин, які організм засвоює практично повністю.
Також у сирі вміст білка більше, ніж у м’ясі та рибі, пише sutura.org.ua
Людині, що витрачає багато енергії, сир корисний тим, що дозволяє заповнити витрачені калорії. Його слід вживати дітям, особам, які займаються фізичним трудом, годуючим матерям та вагітним. Це категорія людей, які потребують мінеральних солях у набагато більшій мірі, ніж інші.
Про користь сиру говорити і те, що всього лише 30 грамів цього продукту на день покриває потреби організму у багатьох витаминах та мінералах. Недарма його рекомендують хворим з переломами кісток: у ньому міститься кальцій, настільки необхідний для відновлення кісткової тканини.
Чому корисно їсти сир
Кожен сорт сиру корисний по-своєму: моцарелла – допоможе з безсонням, а брі і камамбер – сприятиме правильній роботі шлунково-кишкового тракту.
З чим краще поєднувати сир?
Класичне поєднання – сир та вино. Тут важливо підбирати до потрібного сиру вино. Чим більш насичений смак сиру, тим яскравіше має бути вино.
З чим корисно їсти сир
Сир і мед чи джем – ще одне прекрасне поєднання. Добре підійдуть м’який французький сир брі і світлий мед тягучий.
Синій сир і груша: солодка м’яка сокова груша та солоний сир – відмінний тандем не тільки в канапі, але і в салаті, десерті чи гарячих стравах.
Жовто-білий сир та червоно-фіолетовий виноград – виглядає не лише красиво, але й апетитно. Тверда солоність сиру та солодкість винограду – чудове поєднання смаків та сумішей.
Багатий білком та жирами сир добре виступає в поєднанні з низькокалорійними помідорами, огірками, травами та зеленим салатом. Зі смакової точки зору солоність надає сиру свіжого салату потрібний ракурс.
Сир та каву: сир або просто подається до кави, або кусочком опускається на дно чашки, а зверху заливається кави. Правила поєднання прості: до чорного кофе – насичені сирі, до легкого капучіно – більш м’які.
Поєднання сиру з рибою широко використовується в ролах. Але воно добре не лише у стравах японської кухні. Млинці з сиром та лососем, сирний рулет із сьомгою, запечена риба з сиром, канапе з сиру з лососем, салат із рибою та сиром – прості та смачні страви ресторанного рівня.
Кому протипоказань сир?
Всім можна їсти сир? Ні, звичайно. Існують протипоказання для тих, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту, коліт і гастритом із підвищеною кислотністю, гострий та хронічний пієлонефрит, сечокам’яною хворобою, артеріальною гіпертонією, сердечними набряками тощо.
Твердий сир – це смачний та корисний продукт. Його користь помітили ще наші далекі пращури, які, ледь навчившись розводити корів та кіз, досить швидко освоили науку виготовлення сиру і надалі удосконалили її.
Незважаючи на те, що це калорійний продукт (від 200 ккал до 485 ккал), на день можна дозволити з’їсти 30 р. Пам’ятайте, важливо купувати сир, а не сирний продукт.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!