Вживання вишневого соку протягом 5 днів вже трансформує здоров’я кишечника. Після того, як антиоксиданти з вишень розщеплюються, рівень корисних бактерий усередині людини виростає, інформує sutura.org.ua

Всі ми знаємо про те, як важливо дотримуватися балансу бактерий у кишечнику. Корисні бактерії зміцнюють наш імунітет, стимулюють процеси травлення та захищають від цілого ряду розладів.

Для того, щоб підвищити кількість корисних кишкових бактерий можна вживати вишневий сік всього протягом 5 днів. У вишнях монморансі містяться поліфенолі, які сприяють виживанню та відтворенню гарних бактерій. Все справа в тому, що антиоксиданти захищають оболочку кишечника і зменшують запалення, що йде на користь бактеріям.

«Вишні монморанси абсолютно логічно були відібрані для нашого дослідження через унікальні композиції поліфенолів, – кажуть дослідники з Університету Арканзасу. – Наші висновки дозволяють припустити, що унікальна комбінація поліфенолів у цих вишнях позитивно змінює мікробіом кишечника, що спричиняє далекосяжні позитивні наслідки для здоров’я».

Раніше інша група дослідників з’ясувала, що пляшка води на день, що позитивно впливає на «хороші» бактериї, може боротися з дитячим ожирінням. Мова йде про воду, яка містить харчові добавки з пребіотиками. Всього протягом одного року цей напій може повернути дітей із ожирінням до нормальної ваги. Такий висновок зробили канадські вчені з Університету Калгарі.